Dilek ve Temenniler
Bu sayımızda her yazar, gazetemizin 100.sayıya ulaşması nedeniyle duyduğu sevinci anlatan yazılar yayımlayacaklar.
Ben de alternatif bir yazı ile gazete ve dernekte tamamlanması gerekenleri, görülen eksikleri kayda geçirmek istedim.
Kamuya yararlı faaliyetlerimizin en düzenlilerinden biri olan gazetemiz, hep bunu bir görev olarak kabul edenlerin omuzlarına yüklendi, omuzlarında yükseldi. Bu yüzden de zaman zaman kişisel maazeretler, gazetenin de maazeretleri haline geldi. Destek olanların tümünü şükranla anarken, şimdi bu operasyona daha ciddi/kurumsal/profesyonel bakılmaya çalışıldığını izlemenin sevincini yaşıyoruz. Profesyonel bakıştan kastım tabii ki, gazeteden para kazanmak değil, hazırlığın profesyonel bir anlayışla/disiplinle yapılması halidir.
Bu durumda gazetemizin önümüzdeki dönemlerde farklı formatlar kazanması, yeni yazarlarla zenginleşmesi, daha geniş bir kitle tarafından okunur hale gelmesi de mümkün olacaktır.
Gazete ile başlamışken derneğin diğer pozisyonlarını da gözden geçirmek istedim. Şöyle ki;
Her amatörün belirli sıklıkta elden geçirmesi gereken belgeler, ödemesi gereken harçlar var. Bunları ihmal etmeyerek, diğer amatör kardeşlerimize de örnek olmalıyız.
Regülasyon kurumumuz Telekomünikasyon Kurumu ile düzenli ilişkiler kurmalı, varolan sıcak temasımızı sürdürmeliyiz. Sektördeki gelişme ve değişime ayak uydurmanın ana yolu, bu hususta resmi makamların öngörü ve hazırlıklarına paralel hareket etmekten geçmektedir.
Gerek kurumun düzenleyeceği, gerekse amatör heyecan taşıyan diğer aktivitelere ev sahipliği yapmamızın gerektiğini düşünüyorum. binamızın açılışında bu konuda söz de vermiştik.
Yeni basılan el kitabımıza özellikle amatör telsizcilik sınavları öncesinde yoğun talep var. Bu kitapçığın ulaşılabileceği noktaları artırmalıyız.
Amatör telsizciliği, hem gençliğe daha kolay ulaşılabilecek, hem de amatör faaliyetlerin bilimsel bir bakışla zenginleştirilebileceği akademik ortamlara taşımak ihtiyacı içindeyiz. Gündelik gereksinimlerin karşılanacağı bilgi transferlerini, sorgulama imkanlarını –cep telefonu ve internete rağmen- telsiz aracılığı ile yapmaya çalışan projeler; Aselsan ve emniyet güçleri işbirliği ile hayata geçirildikçe telsizin popülaritesi artıyor. Acil durum haberleşmesi için ise halâ yıkılmayan bir kale telsiz haberleşmesi. Bu konuda üniversiteler ile işbirliği içinde olmak sayısız yarar getirecektir.
Üstelik akademik ortam, yazma ve deneme alışkanlığına sahip üye sayımızı da artıracaktır.
Toplantı salonlarımızda ve yemek odamızda düzenli birliktelikler yaratmalıyız. Belirli günlerde sunumlar,gösterimler olduğunu bilmek, üyelerimizin devamlılığını da artıracaktır.
Özetle, gazetenin 100. sayıya ulaşmasını, derneğin 100. senesi için bir basamak kabul etmeli ve ilkinde gösterdiğimiz disiplini ikincisi için asgari teminat kabul etmeliyiz.
Dileriz öyle olsun.
TA2COH
Burhanettin AL
ta2coh@antrak.org.tr